Снимка: Bulgaria ON AIR

Жулиет Бинош може да гледаме в поредното смело превъплъщение на екрана в "Облаците на Силс Мария". Под режисурата на Оливие Асаяс, актрисата влиза в образа на кинодвезда Мария Ендерс, запътила се за Цюрих, където ще й дадат награда за цялостно творчество от драматурга, открил таланта й преди време.

Нейното пътуване е време за равносметка, за която й съдейства асистентката й Валентина (Кристен Стюарт).

Бинош и Стюарт изразяват емоции, близки на самите тях. Героинята на Бинош ще й се наложи да преодолее силното си его, трудно приемащо новото време и поколението на следващите актриси.

Така Мария се съгласява да участва в постановката "Змията на Малоя“ от Вилхем Мелхиор, в която някога е играла прелъстителката, а вече й дават ролята на изоставената.  Нейната "наследничка" на сцената изиграва героинята на Клои Грейс-Мориц.

Асаяс изследва отблизо емоциите, които пренареждат баланса на главната героиня. Реакциите й провокират нови настроения и в спътницата й Валентина. И докато репетициите на постановката се състоят в самотна вила в Алпите, двете успяват да преосмислят суетата и приоритетите си, покрай репликите от пиесата, заобикалящата ги природа и случващото се около тях.

Бинош прави едно от най-достоверните си и ярки превъплъщения, приемайки образа твърде лично. Участва в историята и като сценарист, сякаш за да се изправи пред собствените си демони, срещаща в професията на актриса.

Гледайте "Облаците на Силс Мария" на 28 юли от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase