Снимка: Александра филмс
fallback

Филмът "Шазам!", разказващ историята на тийнейджъра Били Батсън, който се превръща в супергерой, когато произнесе едноименната магична дума, оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, съобщават световните агенции.

Макар да е сред най-старите супергерои на "Ди Си комикс", Шазам не е толкова разпознаваем, колкото Батман или Супермен. Това не попречи на филма, заснет със сравнително скромен за супергеройска продукция бюджет и получил ласкави отзиви от критиката, да оглави северноамериканския бокс-офис с постъпления от 53,4 милиона долара през дебютния си уикенд на екран, надхвърляйки очакванията да реализира приходи от порядъка на 40 милиона долара.

Второ място в класацията с 25 милиона долара заема друга очаквана продукция - римейкът на "Гробище за домашни любимци" по едноименния роман на Стивън Кинг. На трета позиция е първенецът от миналата седмица "Дъмбо" с 18,2 милиона долара.

Четвърта и пета позиция в бокс-офиса на Северна Америка заемат хорърът "Един нов кошмар" и супергеройската продукция "Капитан Марвел". Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 13,8 милиона долара и 12,7 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Гошу

преди 5 години

Това им дайте на американците.Батман,Спайдърмен,Супермен.Кока-кола,пуканки.Оръжие. Америка е велика!

2

Анонимен

преди 5 години

Никой не го интересува, поне преведете нещо от ЕС какви са тези шзам мзам.Драскачи

1

Анонимен

преди 5 години

Поредната американска мозъчна пр дня с цвят и мирис на вкиснала боза!Разни говорещи прасета,кучета,зайци,маймуни,магьосници,раждащи мъже,Суперспайдърмени...Освен психотата някой нормален гледа ли простотиите им незнам!

fallback