Снимка: Bulgaria ON AIR

Младежката група "No Blink" продължава работата си, за да прави българското кино все по-достъпно за родната публика.

Именно заради това те поддържат своята онлайн платформа, в която всяка седмица се появява нов филм. Към този момент от тяхното студио са излезли повече от 15 късометражни филма, а екипът на "No Blink" работи и по първата си пълнометражна продукция.

През март те готвят нови филми и 4 епизода от своето шоу за кино, а отделно от това се готвят и за турне.

"Изглежда по-мащабно, но това е стандартната ни програма, която всеки месец се появява. Вече имаме над 80 филма в платформата", разказа в студиото на "България сутрин" продуцентът Николай Стоичков.

"No Blink" се занимават и с тяхното шоу за кино, в което разказват за хората, които се занимават с правенето на филми у нас и насочват фокуса именно към българското кино и това, което си заслужава да се гледа.

Стефани Райчева е режисьор на "Моята истина", последното заглавие на платформата на "No Blink". Тя разказа, че посланието на късометражната лента е, че децата са много по-мъдри от възрастните и че трябва да обръщаме внимание на случващото се около нас.

"Много голяма част от един филм е вдъхновена от живота на режисьора или това, което го вълнува. Всички слагаме по нещо от нас", допълни тя.

Пред Bulgaria ON AIR Райчева разказа, че най-трудното при правенето на пълнометражна продукция е намирането на финансиране, а Николай Стоичков допълни че целта на тяхното студио е да намират и показват младите лица в българското кино.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase