Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Мнозина успяват да погледнат смъртта в очите, но по-рядко се среща да запазиш усмивката си в последните дни от живота. Именно в тази възможност, обаче вярва режисьорът Денис Арканд с филма си "Нашествията на варварите".

Главният му герой е на прага на смъртта. На всичкото отгоре греховете му не са никак малко. Професорът Реми е вкусил от сладостите на живота - виното и жените, но тези изкушения вече са далеч. До него остават само истинските хора, които са държали на него, макар и той да не е оценил. Сред тях са бившата съпруга, сина му, някой и друг забравен приятел.

И вместо равносметка, Арканд представя края на земния път на човек с иронични забележки, доказвайки, че за всяка грешка се крие прошката. С този филм режисьорът просто продължава историята на "Падането на американската империя", заснета през 1986 г.

"Нашествието на варварите" получава "Сезар" за най-добър филм и "Оскар" за чуждоезична продукция. Гледайте го на 15-и декември от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

MEN

преди 5 години

AZ SI IMAM MOTO! PARVATA GRESHKA E PROSHKA-VTORATA PROSHKA,E GRESHKA! HA SEGA,ZAPOMNETE GO OT MEN.

2

Курцио

преди 5 години

Филмите на този режисьор са хубави!Този не съм гледал, но е достатъчно да спомена"Исус от Монреал",в саундрака на който има песни като"Притури се планината" и "Полегнала е Тодора"..

1

Анонимен

преди 5 години

ТВ като цяло не е препоръчителна, но пък какъв живот е тоя без Боза-ТВ с "Кара Севда" и "Езел", "Забранена либов" и т.н.

fallback