Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Прочитът на режисьора Ейдриан Лайн на превърналият се в класика роман на Набоков може да си припомним с филма му "Лолита". Добре познатата история ни среща с Хумберт Хумберт, който се влюбва в малко момиче, заради което се жени за неговата майка.

В основата на това негово желание е случка, свързана с детството му, а Джеръми Айрънс, превъплътил се в ролята на главния герой, преобръща образа по начин, че се оказва трудно да бъде съден за постъпките си.

Лайн ни запознава отблизо с емоциите му - мъчителни и същевременно невъзможни за превъзмогване. Изкушението е твърде близо, лесно и сладко, влязло в късата поличка на Доминик Суейн. 

Ейдриан Лайн, режисирал "Девет седмици и половина", както и "Фатално привличане", фино представя любовта между двамата персонажи, като поверява музикалното оформление на Енио Мориконе.

Продукцията представя тема, която дълго време е била табу, затова и скандализира толкова общество с появата си. "Лолита" е филм, който повдига различни теми, провокира въпроси и позволява множество интерпретации.

Гледайте "Лолита" на 10 ноември от 23:00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 години

Тя не го е съблазнявала. Направо си го е клецала... Те това е педофилия! А феминистките го издигнаха в култ, понеже е с жена доста по - възрастна от него. И изобщо не споменаха педофилията и морала. А това една майка да си изостави децата е доста по - лошо от това един баща да ги изостави. Поне за развитието на децата и за качеството им на живот.

12

НАБОКОВ

преди 5 години

Интересно как феминистките и тези които обвиняват мъжете във всички грехове биха окачествили постъпката на 41 годишната Брижит зарязала мъж и три деца за за съблазнява 15 годишния Макрон. Това престъпление ли е, педофилия или любов? Питам аз и отговор не искам.

11

Еманюел Макрон

преди 5 години

Аз този филм не го разбрах и не можах да схвана за какво иде реч. Отивам да кукуригам в президентството.

fallback