Снимка: архив, Булфото
fallback

На 49 години почина българският кинорежисьор Цветодар Марков, съобщиха негови близки в социалните мрежи.

Марков е роден през 1969 г. във Варна. Завършва актьорско майсторство и по-късно кинорежисура в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" в класа на проф. Владислав Икономов.

Дебютира в пълнометражното кино с "Лов на дребни хищници" през 2010 г., където главните роли са поверени на Силвия Петкова, Мариан Вълев, Бойко Кръстанов, Стефан Мавродиев и Христо Шопов.

Следващият му филм "Докато Ая спеше" излиза през 2015 г. На малкия екран Цветодар Марков режисира някои от епизодите в сериала "Революция Z".

Поклонението ще бъде на 25 октомври от 13.00ч. в църквата "Свети Георги" в София.

Поклон пред паметта му!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

House M.D.

преди 5 години

До Обикновен кинозрител:Потърсете в архива на ьТВ, в секция ьТВрепортерите или потърсете в Гугъл и Ютюб. Глас зад кадър - пасивният гей Асен от блатото.

4

Обикновен кинозрител

преди 5 години

До House M.D.Тези неща от кухнята на киното не ги знаем. Може и да си прав. На хората им хареса "Лов на дребни хищници" и с това ще го запомнят. А филмът "Индустрията с българския торент" дори не го знам, че съществува, нито знам къде мога да го гледам.

3

House M.D.

преди 5 години

Колеги, изгледайте "Индустрията с българския торент" за да видите какви лъжи и хули ръси цветодарчо там и тогава го "уважавайте". Абсолютен наглец, искаш да пълни джоба си без да полага труд. "Лов на дребни хищници" е направен с пари на европейския данъкоплатец, а цветодарчо го препродаде в кината. Още да изреждам ли?

fallback