Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Режисьорът Жан-Жак Ано ("Мечката", "Седем години в Тибет", "Враг пред портата") ни отвежда към Изтока с филма си по романа на Маргарит Дьорас "Любовникът".

Годината е 1929. Мястото - Виетнам. 15-годишна французойка от беден произход се запознава с богат китайски бизнесмен. Любовта им пламва бързо, а Ано изследва до колко устойчива може да е тя при видимите класови различия и възрастова граница.

Ано майсторски отразява нрава на времето и обществените нагласи, които могат да повлияят на отношенията на главните му персонажи. Поверява ролите на Тони Леунг Чу Вай, Жан Марч, Арно Джованинети, Мелвил Пупo и Лиса Фолкнер.

"Любовникът" печели награда "Сезар" за музика, номиниран е и за "Оскар". Филмът, както и романа имат и автобиографични елементи. Самата Дюрас е родена в Индокитай и напуска Сайгон на 18-годишна възраст, за да заживее в Париж. Авторката е позната у нас и с книги като "Хирошима, моя любов", "Английската любовница", Безсрамните" и др.

Гледайте "Любовникът" на 13 октомври от 23.15 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Първо гледай филма

преди 5 години

Петя, после пиши.Момичето не е "от беден произход", а от интелигентно семейство, което е било състоятелно, но в последствие се е разорило поради наивността на майката.Тя се срамува от бедността, тревожи я естественият за тийнейджърската възраст интерес към секса, който тя все още не познава. И е ясно, че и двамата са се харесало от пръв поглед, но същевременно съзнават, че не е възможно да имат официална връзка. Малката е самонадеяна ("не го обичам"), той се опитва да се бори за любовта им.

3

мдаа

преди 5 години

Парите са афродизиак

2

Наблюдател

преди 5 години

Бах тез бизнесмени, всички много *** обичат.И тогава ги е имало. Как не се залюби момичето с един обущар или ковач да речем?

fallback