Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Минорен и същевременно приветлив "Изгубени" ни връща към времето на Втората световна война. Режисьорът Андре Тешине избира добре познатата тема, за да сподели утопична  история в момент, когато правилата за човечност не са в сила.

Действието се развива през юни 1940-та година. Немските войски напредват към Париж... Паниката от настъплението успява да обсеби учителка и вдовица на име Одил, която заедно с децата си тръгва да бяга от града на юг.

Филип е на ръба на пубертета, а Кати е по-малка. По пътя колоната от бежанци е нападната от немски самолети, които избиват наред беззащитните цивилни и опожаряват имуществото им, а Одил и децата й губят всичко.

Младеж с обръсната глава се появява ненадейно и ги отвежда далеч от касапницата. Неговото име е Иван и той е само на 17 години... Заживявайки заедно, Одил и Иван се изправят пред собствените си чувства, откъснати от околния свят...

Персонажите устройват свое идилично всекидневие, опитвайки се да изградят прилика на семеен уют, стабилност, която всеки от тримата отчаяно търси.

"Изгубени" впечатлява с красиви кадри засекли феерични слънчеви поляни, мъгливи утрини, но покрай тях  Тешине вмъква мистичен детайл. Кой всъщност е непознатият спасител – прекъснал връзка с външния свят за двете деца, отказващ да говори за живота си...

Главните роли са поверени на Емануел Беар и Гаспар Улиел. Гледайте "Изгубени" на 18 август от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Морски

преди 5 години

Свобода за Мария Бутина!!!Не на американския фа,шизъм!!!

fallback