Снимка: Bulgaria ON AIR

Събрал знакови събития, случили се през 30-те години на миналия век в "Канзас Сити", Робърт Олтман улавя във филма детайли около Изборния ден през 1934 г. Внушително е присъствието на автентични костюми, реквизити в годините на Голямата депресия в страната на фона на джаз изпълнения на музиканти като Рон Картър, Джошуа Редман и Никълъс Пейтън.

Един от най-уважаваните независими режисьори в Америка с филми като ("Нешвил", "Прет-а-порте", "Три жени", "Сватба", "Квинет", "Играчът"...) детайлно описва периода покрай любовта на Блонди О‘Хара (Дженифър Джейсън Лий), готова на всичко, за да спаси мъжа на живота си Джони – престъпник, изпратен в затвора.

За да измъкне любимия човек, Блонди отвлича съпругата на влиятелен политик и иска размяна с мъжа си. Избира най-подходящия момент за това – предстоят местни избори и политикът е готов на всичко, за да не пострада репутацията му. 

Режисьорът описва достоверно измамите и корупцията в обществото и същевременно прокарва и дискретна пародиен елемент към стари трилъри. Силни роли правят още Миранда Ричардсън и Хари Белафонте, напомнящ за Марлон Брандо от  "Кръстникът".

 Гледайте "Канзас Сити" на 12 август от 23.00 часа по телевизия  Bulgaria ON AIR.
 

Коментари Напиши коментар

2

socialen

преди 11 месеца

По този начин се създава бъдещата евтина работна ръка на Запада.

1

socialen

преди 11 месеца

Съзнанието на Българина се манипулира с всякакъв американски буламач.