Снимка: Facebook
fallback

Пред българската киносцена се задават два документални филма, посветени на вярата. Те са дело на режисьора Стилиян Иванов.

"Първата премиера е в петък от 20 ч. във Фестивалния конгресен център на град Варна. Филмът е за българската екзархия, за българското училище в Истанбул, за така наречената Желязна църква.

На премиерата ще присъства реставраторката на църквата. Тя ще представи цялата история на реставрацията. Хората ще могат да разговарят както с нея, така и с целия ни екип", обясни Иванов.

В студиото на "Денят ON AIR" той сподели, че втората премиера е на 10 август в София в Къщата на София.

"Това е лентата "Айнщайн срещу Ванга". Отново става дума за вярата. Правим провокация към публиката, без да отговаряме на въпроси. Идеята ни беше да накараме хората да се отърсят от предразсъдъците си към феномените", поясни киноведът пред Bulgaria ON AIR.

"Добре е да проверяваме тeзи, които ни говорят за вяра. Често биваме манипулирани от хора, които ни предлагат удобства от отвъдното, срещу това в отсамното да им предоставим душите си", сподели Иванов.

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2018-08-01/vyarata-v-detayli-novite-dokumentalni-filmi-na-stiliyan-ivanov

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 5 години

"Айнщайн срещу Ванга"Ай стига бе! Много сериозно ми се вижда. Да не кажа, подплатено с исторически факти. После видях, че излиза откъмто синода правят провокации и то се саморазясни.

fallback