Кари Фишър на премиерата на "Силата се пробужда" в Лондон, декември 2015 г. Източник: Reuters

Смъртта на актрисата от "Междузвездни войни" Кари Фишър в края на 2016 г. натъжи всички фенове на поредицата и постави въпроси за това как ще се снимат продълженията, но Фишър все пак се появи в Episode VII, Последният джедай и очевидно ще се появи и в предстоящия Episode IX, пише Digital Trends.

Кастингът за следващата серия от Междузвездни войни бе обявен и в него е в включена Кари Фишър. Той излезе заедно със съобщение от Джефри Ейбрамс, който е режисьор на последната серия:

"Обичахме Кари Фишър ужасно много. Да намерим задоволителен край на сагата Скайуокър без нея не бе възможно. Никога не сме смятали да правим нов кастинг за ролята ѝ. С подкрепата на нейната дъщеря, Били, намерихме начин да почетем ролята на Кари като Лея в Episode IX, използвайки неизлъчвани кадри, които заснехме в Episode VII."

Братът на Кари, Тод Фишър, също потвърди присъствието ѝ в последния филм. Той съобщи, че заедно с Били Фишър са дали разрешение на студиото да използва предишни кадри, за да я включи и в последния филм.

"И двамата реагирахме по един и същ начин - няма как да се изкара Кари от филма. Тя е съществена част от филма и присъствието ѝ сега е още по-силно преди, точно като Оби Уан - когато сабята го пронизва, той става по-силен. Мисля, че същото се случи и с Кари. Нейното наследство трябва да продължи."

Братът на Фишър допълни, че не е сигурен какво точно планира студиото за Лея Органа, образа на Кари Фишър във филма, но вярва в Ейбрамс и всички останали хора от екипа на "Междузвездни войни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase