Снимка: Форум Филм

Общ преглед

Ако до скоро мъжете се правиха на супер герои и се бориха със страховити престъпници, докато половинките им трепереха за здравето им, то времената се промениха. Все повече дамите са тези, които пренаселват света на киното и обръщат представата за силния пол.

Тази вълна е яхната и от анимацията, конкретно в продължението на "Феноменалните". Първият филм излиза през 2004 г. и ни запознава с многодетно семейство със свръх способности, преследващи онези, които са извън закона.

Само че този път и те се оказват неприети от обществото. Чудноватите персонажи плашат хората и съответно действат извън закона за да ги спасяват от престъпници. С идеята това да се промени се залавя млад богаташ, убеден, че подобни герои със свръх сили трябва да излязат на светло.

Задачата да покаже стойността им е поверена на майката Хелън (Холи Хънтър), действаща като Еластина. С грижите за децата се залавя кротко съпруга й Боб (Крейг Т. Нелсън).

И докато Еластина кара супер модерни мотори и преследва злодеи, то автомобилът на благоверния й прашясва в чужди ръце. На съпруга се налага да използва супер силите си, докато се изправя пред домашни пречки: недоволна и влюбена тийнейджърка Виолета (Сара Вауъл), бебе Джак Джак, неможещо да овладее суперсилите си и нахакан мъник Даш (Хък Милнър), любопитен към всички нови изобретения, но не можещ да ги управлява.

Режисьорът Брад Бърд знае как да поднесе историята: подобаващо с хумор и закачки, както и да внесе известна доза напрежение, достойно за супер герои. Името му стои зад проекти като носителя на "Оскар" "Рататуи", на игралния "Утреландия", а също и на  "Железният гигант" - с БАФТА за анимационен филм през 1999 г.

Във "Феноменалните" 2 Бърд ще покаже добър размах и боравене с детайлите. Ще видим познати от първия епизод герои като Мразон (Самюъл Л. Джаксън), но картинатаще бъде допълнена с нови чудновати персонажи, надарени със свръх способности, но и страдащи от този факт, заради неприемането на обществото. Звучи ли ви познато?! Дисни винаги е бил свръх толерантен към настроенията, занимаващи дневния ред. Сега реверансът е отправен към джендъри и всякакви екстравагантни личности.

През 2004 г. "Феноменалните" спечели повече от 633 млн. долара в световен мащаб, а със 70-милионния си дебют отбеляза втория най-голям премиерен уикенд за анимационен филм на всички времена. Ще видим втората част дали ще повтори успеха на оригинала.

 "Феноменалните" 2 тръгва  от 15 юни по кината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар