Снимка: Форум Филм

"Черната пантера" - комиксовата продукция на "Марвел" с първия чернокож главен супергерой, заснета почти изцяло от афроамерикански екип и получила 97 процента позитивни отзиви от критиците, за втора поредна седмица е начело в бокс-офис класацията на Северна Америка, съобщават световните информационни агенции.

След като преди седмица реализира рекордни за февруарски дебют в САЩ и Канада приходи, през втория си уикенд на екран филмът на режисьора Райън Куглър с Чадуик Боузман в главната роля отново бележи солидни постижения.

С постъпления от нови 108 милиона долара "Черната пантера" става вторият филм с най-високи приходи през втория си уикенд по кината след "Междузвездни войни: Силата се пробужда" (2015). Продукцията освен това е едва четвъртата наред с "Междузвездни войни: Силата се пробужда", "Джурасик свят" и "Отмъстителите", преминала границата от 100 милиона долара през втория си уикенд на екран, пише БТА.

На далечното второ място в бокс-офиса с приходи от 16,6 милиона долара е филмът "Нощни игри" с Джейсън Бейтман и Рейчъл Макадамс. Следва анимацията "Зайчето Питър" с 12,5 милиона долара.

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от филмите "Изтребление" и "Петдесет нюанса освободени". Приходите от продажбата на билети за двете продукции в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 11 милиона долара и 6,9 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase