Снимка: Форум Филм

Най-запомнящите се злодеи от кинематографската вселена на "Марвел" събира  сп. "Бизнес инсайдър". Според изданието води героя от "Черната пантера" Ерик Килмонгър, в чиято роля се превъплъти актьорът Майкъл Б. Джордан.

Локи в изпълнението на Том Хидълстън от поредицата за супергероя Тор зае второто място. Трети стана Лешоядът от "Спайдърмен: Завръщане у дома", който беше представен от актьора Майкъл Кийтън. Според изданието, героят му имал "лична вендета" срещу супергероя.

Но много от другите злодеи не са убедителни по отношение на мотивацията и целите им, а някои не създават усещането за истинска заплаха за нашите супергерои.

Това не означава, че тези отрицателни герои не са достатъчно лоши, а просто, че се забравят лесно, дори в някои от най-добрите продукции, като "Железният човек 3", "Ант-мен" и "Първият отмъстител: Войната на героите".

В челната десетка на класацията бяха включени Червеният череп (Хюго Уийвинг) от "Първият отмъстител: Войната на героите", Хела (Кейт Бланшет) и Грандмастър (Джеф Голдблум) от "Тор: Рагнарок", Хелмут Земо (Даниел Брюл) от "Първият отмъстител: Войната на героите" и други.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase