Снимка: wikipedia.org
fallback

На Берлинале французойката Изабел Юпер подкрепи актрисите, осмелили се да разкрият, че са били жертви на сексуални посегателства, като прецени, че е трябвало да говорят открито за това по-рано, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Oще по темата

"Заявеното от тях трябваше да бъде оповестено по-рано - каза тя на пресконференция, без да спомене за скандала, свързан с обвиненията срещу холивудския продуцент Харви Уайнстийн в сексуален тормоз и сексуално насилие.

"Това е една от причините да се снимам във филми, да говоря за жените чрез образите, в които се превъплъщавам. Доволна съм, че някои неща излизат наяве", коментира тя.

Актрисата увери, че изпитва симпатия към движението #Аз също и че му възлага големи надежди.

Във филма на своя сънародник Беноа Жако "Ева", който е в конкурсната програма на фестивала, Юпер изпълнява роля на проститутка, която среща драматурга Бертран (Гаспар Юлиел) и малко по-късно се превръща във фаталната за него жена. Филмът е адаптиран по роман на Джеймс Хадли Чейс. По същата книга режисьорът Джоузеф Лоузи засне филм с участието на Жана Моро, излязъл по екраните през 1962 г.

Новият филм е 6-ият, над който Жако и Юпер са работили заедно, след "Училище за страсти" и "Вила Амалия".
"Ева изглежда е фаталната жена за Бертран, но тя не прави това нарочно", поясни актрисата, която във филма е ту проститутка с перука на главата, ту жена от буржоазията в провинцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

хехехе

преди 6 години

*** бивши актриси. Как ще се развиват новите? Влизат при режисьора, той им подава листче с договор и им: подпиши и събувай гащите, ако не си върви. Никакво насилие, никаква драма повече.

14

Изабел Юпер-

преди 6 години

спомням си я някъде около 1980-1982 във филма "Дамата с камелиите"-спомняте ли си сцената, когато отиде в една касапница, за да пие кръв от бик направо от черпака, преди да се срещне с любовник, защото беше тубрколозна- идеално изпълни ролята си- въздушно красива, прозрачна..

13

Snorky

преди 6 години

Много смели тия актриси. След като взеха по някой друг Оскар и напълниха банковите си сметки решиха да си отворят устите. Ако бяха се оплакали веднага след "сексуалния тормоз" нито щяха да имат Оскари нито пари....очевидно са използвали системата, а сега се представят за жертви.

fallback