Снимка: wikipedia.org

На Берлинале французойката Изабел Юпер подкрепи актрисите, осмелили се да разкрият, че са били жертви на сексуални посегателства, като прецени, че е трябвало да говорят открито за това по-рано, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Още по темата

"Заявеното от тях трябваше да бъде оповестено по-рано - каза тя на пресконференция, без да спомене за скандала, свързан с обвиненията срещу холивудския продуцент Харви Уайнстийн в сексуален тормоз и сексуално насилие.

"Това е една от причините да се снимам във филми, да говоря за жените чрез образите, в които се превъплъщавам. Доволна съм, че някои неща излизат наяве", коментира тя.

Актрисата увери, че изпитва симпатия към движението #Аз също и че му възлага големи надежди.

Във филма на своя сънародник Беноа Жако "Ева", който е в конкурсната програма на фестивала, Юпер изпълнява роля на проститутка, която среща драматурга Бертран (Гаспар Юлиел) и малко по-късно се превръща във фаталната за него жена. Филмът е адаптиран по роман на Джеймс Хадли Чейс. По същата книга режисьорът Джоузеф Лоузи засне филм с участието на Жана Моро, излязъл по екраните през 1962 г.

Новият филм е 6-ият, над който Жако и Юпер са работили заедно, след "Училище за страсти" и "Вила Амалия".
"Ева изглежда е фаталната жена за Бертран, но тя не прави това нарочно", поясни актрисата, която във филма е ту проститутка с перука на главата, ту жена от буржоазията в провинцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase