Снимка: БТА
fallback

Американската телевизионна звезда Опра Уинфри произнесе пламенна реч на церемонията по връчването на наградите Златен глобус вчера, когато тя получи наградата "Сесил Б. Демил" - "Златен глобус" за цялостни постижения. Речта й бе бурно аплодирана и веднага породи спекулации в медиите и социалните мрежи, че Опра Уинфри може да се кандидатира за президент на САЩ през 2020 г., предаде ДПА.

Актрисата, кино и телевизионна продуцентка, дългогодишна телевизионна водеща, изпълнителна директорка на собствена кабелна телевизия получи признанието като модел за подражание и човек, подкрепял включването на силни женски образи в киното и телевизията. В речта си при приемането на наградата Опра обяви настъпването на нова ера за жените и момичетата, малтретирани от мъже.

Oще по темата

"И когато новият ден най-накрая настъпи, това ще е благодарение на много прекрасни жени, много от които са в залата тази вечер, а и на някои забележителни мъже, които се борят упорито да станат лидери и да ни отведат във времето, когато на никого няма да се налага да казва "аз също" отново", каза Уинфри, имайки предвид движението в социалните мрежи срещу сексуалния тормоз. Тя изтъкна и примера на жени, борили се за гражданските права в САЩ.

Веднага след тази пламенна реч в Тwitter се появи хаштагът #Ophra2020. Самата Уинфри опроверга след церемонията спекулациите, че може да се кандидатира за президент, съобщи Блумбърг. Но нейният дългогодишен партньор каза, че тя не е изключила категорично тази възможност.

"Зависи от хората, които ще решат", каза Стедман Греъм пред в. "Лос Анджелис таймс". А Си Ен Ен цитира двама приятели на 63-годишната медийна звезда, които казват, че тя действително мисли да се кандидатира като демократ и че нейни приближени я подтикват да обяви това свое намерение.

Не за първи път има подобни спекулации за Уинфри. В интервю за Блумбърг от миналия март тя каза, че победата на Доналд Тръмп на президентските избори я е накарала да преосмисли мнението си, че липсата й на опит в управлението може да бъде пречка пред нейното евентуално влизане в политиката.

Уинфри е милиардер и е популярна в САЩ благодарение на дългогодишното си шоу, носещо нейното име, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 6 години

Да не си закриват зоопарка?

23

ан

преди 6 години

каква опра ,какви медийни герои ще стават президентибез никакъв опит в икономиката,технологиите и т нкакъвто и да е клоун тръмп е създал цяла империя и ще помисли все пак преди да вземе някое глупаво решениезащо и при нас некадърниците и приказливите вземат връх л п като заговори да се уплашиш,все едно чете но като пешо коня нищо не казважалко за хубавата страна ,а все пак има умни хора но те не вземат важни решения

22

не е лошо

преди 6 години

До Анонимен 22Много е хубавко да си модерен и толерантен,нали така!Дишаш либерално и възторжено!!И се прегръщаш с всичко,що мърда!Само ще ти кажа да отидеш до Маями,столицата на *** в САЩ,и да поживееш малко там!Нищо повече!Те ще те научат на расизъм!И то какъв!!!

fallback