Снимка: архив, Reuters

Общ преглед

Харви Уенстейн

Холивуд умее да привлича вниманието на света, но тази година го направи не толкова с филмите, които произведе, а със скандалите, в които се намесиха едни от най-знаковите фигури в киното. Сексуалният тормоз около Харви Уенстейн отпуши вълна от недоволни звезди, обединени от движението "Me Too". В списъка на неговите жертви се оказаха Гуинет Полтроу, Анджелина Джоли, Роуз Макгауън, Ума Търман, Салма Хайек и така над 50 жени от филмовата индустрия.

И други знатни имена стопиха звездния си ореол, сдобивайки се с подобно обвинение - Кевин Спейси, Дъстин Хофман, Силвестър Сталоун, Стивън Сегал, Джеймс Тобак...

За Спейси този удар му костваше кариерата. Участието му в сериала "Игра на карти" бе прекратено, както и сцените с него във филма на Ридли Скот  "Всички пари на света" бяха презаснети с Кристофър Плъмър. Някои от обвинените звезди спряха участия в предстоящи проекти, а други пък опровергаха претенциите към тях.

Кевин Харт

И Кевин Харт бе замесен в секс скандал, но от друго естество. Комедийният актьор бе записан да се развлича в компанията на чужда жена през септември, така че се наложи звездата да се извини публично в Instagram на бременната си съпруга Енико. Двамата успяха да преодолеят трудния момент и да посрещнат появата на сина им през ноември.

Хакерски атаки

Много звезди станаха жертва на хакерска атака и техни лични снимки бяха публикувани на сайта Celeb Jihad. Линдзи Вон, Тайгър Уудс, Аманда Сейфрид, Майли Сайръс, Стела Максуел и Кристен Стюарт бяха сред звездите, засегнати от изтичането на техни интимни кадри. Част от тях потърсиха правата си и впрегнаха адвокатите си на работа. Сред тях бе и Вон, която каза пред  Fox News: "Това е скандално и обидно нахлуване в личния ми живот.“ Спортистката обеща да предприеме "всички необходим и правни действия, за да защити интересите си".

Джони Деп и Амбър Хърд

Трудна бе годината и за актьорите Джони Деп и Амбър Хърд. Двамата преминаха през един от най-тежките разводи на холивудски звезди. Той започна със скандал и обвинения от страна на Хърд, която твърди, че Деп е прекалявал с алкохола, а също така е упражнил и физическо насилие спрямо нея. На звездата от "Карибски пирати" не му стигна това, а и дойде втория удар, при който се оказа, че несъгласуване на отношенията му с бившите мениджъри го водят почти до разорение. Джони се наложи да продаде почти всичките си красиви и луксозни имоти и също така намали драстично разходите си. Деп се оказа и пиян на премиерата на филма "Убийство в ориенталския експрес" през ноември. Все пак най-големият му скандал през годината бе "шегата" за убийството на президента Тръмп през юни. По-късно той се извини за "лошата шега", която привлече много критики.

Кори Фелдман

Кори Фелдман – звезда от 80-те години известен с участието си в "The Goonies" и "Остани с мен", заяви тази година, че Холивуд е пълен с педофили, които са тормозили и него още от детството му. Той заяви дори, че ще каже имената им, но малко по-късно публикува видео в  YouTube, в което се твърди, че животът му е в опасност... Все пак Фелдман каза, че един от педофилите е Джон Грисъм, а друг е Алфи Хофман.

Джим Кери

Бившата приятелка на Джим Кери сложи край на живота си през септември 2015 г. и от тогава до днес актьорът продължава да има проблеми с нейните родители. Семейството на момичето обвини актьора, че е предизвикал кончината й, като й е давал рецепти за наркотици. Също така по техни твърдения, звездата я е заразявал с болести, предавани по полов път. Кери отрича тези твърдения и се закани, че ще ги съди заради причиненото неудобство.

Всяка една от историите привлече огромен обществен интерес. Никак няма да е учудващо, ако съвсем скоро някоя от тези истории бъдат претворени на големия екран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар