Кадър от "Нимфоманка" на Ларс фон Триер. Снимка: София Филм Фест
fallback

Специалисти призовават за контрол на секс сцените, а "Холивуд" се опитва да въведе режисьори на интимността. Актьорът, режисьор и сценарист Ники Станчев подчерта пред Bulgaria ON AIR, че сексът е едно от най-продавяемите неща и самият той би изгонил режисьор на интимността.

"В България не сме достигнали до силно ниво на сексуалните сцени. За българските актьори е малко тема табу. Има режисьори, които държат на реалната автентичност - страстта да бъде изцяло автентична. Трябва да бъде подадено естетично, а не вулгарно", обясни той.

Сексологът и семеен терапевт Наталия Кобилкина бе категорична, че в киното липсват качествени еротични филми.

"Има порно, но нещо еротично да събужда фантазия крайно рядко можем да намерим на пазара", посочи Кобилкина в "България сутрин".

Според нея българското кино е само от трагедии и комедии, а самата тя не е попадала на еротизъм. Последните тенденции на еротизма дори в Япония са доста напред, смята Кобилкина.

"Трябва да има граници, да няма измишльотини и некоректни неща. Много жени изпитват срам и страх от секса. Не правят много неща в своето легло, а трябва да се поотворят", каза още семейният терапевт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 6 години

бе, стига сте обърквали хората с кобилки и русски жребци! който иска да прочете сериозни неща по темата, а не русска сексология да потърси неща от извора - Фройд, Кант, Ницше, Фуко, ---

5

Любов

преди 6 години

Любовта и секса..., границата се размива, защото акта е един и същ, но.... В българските филми, интимните сцени са вулгарни, пошли..., няма тръпка. Редно би било поне да се пресъздаде влюбеност в красивия й вариант! Индийци и турци все за любов разказват във филмите си, и имат гледаемост и без секс сцени. Любовта винаги и задължително трябва да се показва красива и чиста, ако има секс то и той да бъде такъв! За любовта хората се борят и после инт.сцени! Иначе затова младите ще говорят за е..не

4

До 2

преди 6 години

Хората ако говореха е добре, ама те се еб*т на поразия и се трепят на поразия по всички филми - както по дестките канали, така и по канали за "големи". Децата не само, че говорят и но те вече на по 10-12 се еб*т и се трепят и те. Не можеш да дете да му дадеш свободен достъп до всичко и след това да го обвиняваш и него и/или родителите му или баба му. Докато денонощни само публичните домове и магазините за цигари и алкохол - всички можете да си чешете езиците кой бил виновен и да се сочите с пръст

fallback