Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Темата за ранното сексуално пробуждане е вълнувало изкуството от столетия. Една от най-провокативните творби на Владимир Набоков "Лолита" ще видим екранизирана от режисьора Ейдриън Лайн ("Девет седмици и половина", "Флашданс", "Неприлично предложение").

Историята ни запознава със страстното влечение на Хумберт Хумберт (Джеръми Айрънс) към малката Лолита (Доминик Суейн). По тази причина героят се жени за майка й Шарлот (Мелани Грифит).

С екранизацията на романа от 1997 г. режисьорът задълбава в проблема с възрастовата граница в любовта като се фокусира върху гузната съвест на главния герой, който пък си обяснява влечението към малкото момиче с неслучилата му се първа любов от детството.

Постепенно ролите на жертва и прилъстен се разменят и Хумберт се оказва попадналия в капана на талантливата млада изкусителка.

Въпреки че филмът на Лайн е заснет прецизно, без пошли сцени, "Лолита" е многократно забранявана или пък цензурирана.

Може да си припомним екранизацията на 25 ноември 22:10 часа по телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

анонимен

преди 6 години

Какво мъчителен за гледане а американските *** какви са а само се убиват стрелят и пребиват ужас А турските и индийските какви са тьпи я стига сте дрункали глупостиА Хавай 5 0 какъв е тьп *** мръсен

4

до 3

преди 6 години

Абсолютно прав си. много тягостен филм и мъчителен за гледане.

3

Анонимен

преди 6 години

И още по-зле "Темата за... е вълнувалО изкуството".Филмът е добре направен и актьорите са отлични, но като цяло е тягостен и по някакъв начин оставя гадно чувство.

fallback