Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Всяко време си има своите герои. А на фронта, редом до мъжете, се сражава и Людмила Павличенко. Историята на снайперистката, наречена от американската преса "Лейди смърт", може да си припомним с филма на Сергей Мокрицкий "Битката за Севастопол".

Сюжетът ни среща с младата жена, която става част от Червената армия и се бори срещу нацистите. Освен с враговете на фронта, героинята трябва да се пребори и с морализаторите, които са убедени, че на фронта няма място за жените. Нейният отговор: 309 убити вражески войници.

Действието ни връща към 1941 г., а между куршумите, Павличенко търси своето място и любовта. Изпратена е в Съединените щати, където става приятелка с Еленор Рузвелт.

Тук именно ще чуем и изпълнението на Полина Гагарина на "Кукушка", превърнал се в хит в Русия.  Ролите са поверени на Юлия Пересилд, Евгений Циганов, Джоан Блекъм, Никита Тарасов.

В Украйна продукцията се казва "Несломима". Гледайте "Битката на Севастопол" на 15 юли от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

юбералес

преди 6 години

при отбраната на Севстопол, руските загуби са 200 хил. срещу 25 хил. на немците....нормално е обратното.

5

Анонимен

преди 6 години

Понеже никой тук не коментира конкретният филм ще го направя аз. Филмът е впечатляващ и разказва впечатляваща история. Но на мен лично ми беше муден. Можеше да бъде направен и по-добре. Но Кукушка е невероятна песен. Направо тръпки ме побиват като я чуя.

4

упс...

преди 6 години

Ами, когато дойде враг, който не просто е решил да окупира и завладее територията, природните, и човешки ресурси на една държава, а открито заявява, че целта му е да заличи 90% от населението на тази държава, то тогава всички -" и млади и стари, и жени и деца" ще грабнат оръжието!Не непразно в бившия СССР и днешна Русия Втората Световна Война се нарича Отечественна!

fallback