Снимка: Блок Кино
fallback

Отново на филми в квартала ни кани "Блок Кино". За трета поредна година летните вечери са запълнени с 15 безплатни прожекции на игрално и документално ново българско кино в 10 квартала. Стартът е на 24-и юли в квартал Княжево.

Идеята на проекта е да освежи атмосферата около градинката пред блока или познатия училищен двор като му предаде нов светоглед. Чрез прожекциите зрителите могат да променят и представата си за новото българско кино.

Доброволци подреждат столове, екран, озвучаване, проектор и в 20.00 часа теренът за прожекция е готов, разказват организаторите.

"Тук няма значение дали избираме градинката зад блока, Северен парк или двора на кварталното училище. От 20.45 започва лятната кино магия под открито небе с интересни български филми и истории, които, както в клишето, “не ни оставят безразлични”. Блок Кино започва на 24юли в Княжево, следват Младост, Хиподрума, Света Троица, Надежда, Гео Милев, Дружба  и така до 16-ти август.

 И тази година Блок Кино включва 2 програми - Блок Игрално Кино и Блок Документално Кино. Като част от игралната програма ще бъдат показани 20 пълнометражни и късометаржни филма, сред които “Каръци” на режисьора Ивайло Христов, “Жажда” на Светла Цоцоркова и “Урок”  с режисьори Кристина Грозева и Петър Вълчанов.

С документалната част от програмата ще се срещнем с истински истории за реални  хора на местата, където се случва живият живот.

Част от програмата ще бъдат филма “От Кремона до Кремона” с режисьор Мария Аверина, който можете да гледате на 1 август от 20.45 в двора на 51 СОУ Елисавета Багряна в квартал Хиподрума и “Дългият път към дома” Боряна Пунчева, който ви очаква на 3 август в квартал Изток.

И не на последно място: входът е свободен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 6 години

Ееее, това е супер яко, стига да си от София.

fallback