Снимка: Форум Филм

Общ преглед

За първи път "Колите" финишира  на големия екран през 2006 г. Историята за нахакания Маккуин Светкавицата, който поема по грешен път, за да спечели не толкова рали състезанието, а куп приятели, донесе на авторите над 1 милиард  долара печалба в комбиниран бокс офис по света.

Така закономерно след успеха дойде ред и на втората част през 2011 г, която пое по пътя на шпионажа в стил Джеймс Бонд. И в момент, когато поредиците се надпреварват да излизат в киносалоните стартира и третата част.

Режисьорът на първите две части Джон Ласитър отстъпва място на новобранеца Брайън Фий, който има опит в поредицата като художник. Затова пък Ласитър е запазил за себе си продуцентското място.

В новия епизод Маккуин осъзнава, че състезанията са до време и неговия звезден път като победител е почти невъзможен. Героят ще осъзнае, че нищо не е вечно, славата и успеха също, но доста по-важно е да можеш да приемеш промените и да заживееш с тях.

Светкавицата ще има нови противници на пистата, които притежават на пръв поглед най-важното качество – по-модерни и млади са.

Затова пък той ще се запознае с ентусиазирана монтьорка на състезателни коли – Крус Рамирес, която е със собствен план за победа, плюс вдъхновение от покойния Хъдсън Хорнет. Политически коректен нюанс, в който ясно се вижда, че и дамите имат място на пистата.

"Колите" 3 няма да впечатли с особена оригиналност. Пак ще има свистене на гуми, мръсни номерца. Затова пък анимацията залага на детайлно проследяване на проблемите на пистата, както и прави реверанс към отминалите коли-герои и приемствеността между поколенията.

Пиксар очаквано ни предоставя безупречна визия, но на места "Колите" 3 забавя ход, за да преповтори какво е да си известен, показвайки положителните и отрицателни емоции от това.

Също така се придържа към познатия план от първата част и сюжетът е предимно със състезателен, а не шпионски характер.

"Колите" 3 тръгва в надпревара за бокс офиса ни от 16 юни. В 2D и 3D-формат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар