Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Какво би правил Исус, ако в днешно време слезе на земята разказва германската комедия "Исус ме обича". Режисьорът Флориан Дейвид Фитц върви по тънък лед, който бързо може да се разпука около пуританите, тъй като се заиграва с библейски епизоди, като често те са повод за комични ситуации.

Мария (Джесика Шварц) току-що се е превърнала в булката-беглец, когато среща перфектния мъж. Освен красив, Йешуа (Флориан Дейвид Фитц) е мил, любезен, успокояващ. Бъкиите, които е сътворила Мария са като завещание на нейните родители, неможещи да се разберат помежду си, както и с новите си партньори.

На земята е и падналия ангел - Луцифер, миришещ на сяра, опитващ се да изкуши както Мария, приличаща на Мария Магдалена по спомените на Исус, така и архангел Михаил, дошъл доброволно на Земята, за да преследва любовта си.

И докато светът е представен като параван за куклен театър, се готви и Апокалипсиса, идващ неочаквано във вторник, Фитц ни поднася божиите чудеса като с водата, превърната във вино се напива Михаил, а ходенето по вода, познато от Библията е начин да се спаси от удавяне Мария.

Дали Апокалипсисът ще бъде забавен и променило ли се е човечеството за тези 2000 г. от разпването на Христос, гледайте в "Исус ме обича" на 3 юни от 19.50 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Георги

преди 6 години

Изключително недостойно! Все едно аз да направя подигравателен филм за майката на режисьора Фиц, или за някой друг който той обича и заема водещо място в живота му!

fallback