Снимка: БТА
fallback

Кинокритиците Благой Иванов и Димитър Дринов определиха 89-ата церемония по връчването на "Оскар"-ите като "разочароваща".

"За мен беше престъпно "Лунна светлина" (Moonlight) да вземе наградата за най-добър филм. Нещото, което ме е яд, че не се случи, е, че филмът "Първи контакт" не взе награда за адаптиран сценарий", коментира Иванов.

Oще по темата


Според Дринов разочарование е било това, че "Ла Ла Ленд" (La La Land) беше обявен като победител и не взе наградата.

"Изненада за мен беше, че "Тони Ердман" не взе награда за чуждоезичен филм", допълни той.

Церемонията беше белязана от скандал - наградата за най-добър филм спечели лентата "Лунна светлина" (Moonlight), след като първоначално за победител бе обявен мюзикълът "Ла Ла Ленд" (La La Land).


"Много неприятно се изненадах, че всъщност "Лунна светлина" спечели. Надявах се да е "Манчестър край морето", сподели Благой Иванов.

Димитър Дринов пък посочи, че винаги такова разделение има, когато един от филмите е на чувствителна за американците тема.

По думите на кинокритиците има расизъм към белите. Те смятат, че от всички номинирани чернокожи, единствено актрисата Виола Дейвис е заслужавала да вземе награда.

Гостите в студиото коментираха и номинацията на "Сляпата Вайша" на Теодор Ушев.

"Според мен това, с което анимационният филм успя да впечатли, е, че има източноевропейска естетика вътре, а самата история е много фолклорна", заключи Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Целия разговор вижте във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Пародия

преди 7 години

Абсолютна пародия на суетата, и Оскарите вече не са това което бяха. Сега вече всичко е наредено и със задни мисли. Щом има филм за черни трябва да спечели, няма значение че е пълна боза... а някой от присъстващите в залата са за пенсия

17

Kiki

преди 7 години

Не е баш така.Взимали са оскар и филми които са наистина шедьоври.Разровете се и вижте.Иначе Arrival е страхотен филм,как поне една статуетка не взе ? Иначе като цяло нивото пада всяка година.Вече и без *** ходят по червения килим.

16

Големи разбирачи бре

преди 7 години

Ние от всичко разбираме. И от расизъм и от филми.... абе за какво се мислим ние?

fallback