Снимка: IMDB
fallback

Когато членуваш в организация като ИРА, е ясно, че животът ти винаги е в опасност. Именно с този конфликт ще ни занимае филма на Джеймс Марш "Танцуващият в сенките".

Конлфиктът е разгледан през погледа на британски детектив (Клайв Оуен), който се добира до Колет МакВей – част от ирландската терористична организация.

И докато цялото й семейство е готово да даде живота си за каузата, тази жена вече има по-сериозна причина да спре да е част от нея – а именно живота на сина й.

След като става двоен агент на английските служби, много лесно може да бъде разбрано предателството й.
Без да дава присъди коя от двете страни е права за конлфикта, Джеймс Марш се опитва да разкрие истории на замесените и чрез това да покаже и личното им страдание. Режисьорът умело поддържа напрежението във филма, но също така ни оставя да усетим драмата и трагедията на двете страни.

Като метафора изглежда невъзможната любов между Колет и детектива – подобно на трудността двете страни да се разберат помежду си.

Сиви, студени цветове описват трагичността на историята, в която всички са жертви, а спасението, като че ли го няма.

Гледайте "Танцуващият в сенките" на 22 юни от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 7 години

"Големите" намериха хора от Шин Фен на които дадат малко местна власт и понеже целия свят е подчинен на някого и те клекнаха. Сега с тия сапунки с тоя драматизъм сигурно им се повръща на хората които са се борили за независимостта на Ирландия, но както ида е. ИРА може да се каже, че са били "умерената опозиция" във Обединеното Кралство, като гледаме какво става в Сирия. Но понеже не са попаднали в интересите на когото трябва и са обявени за терористи. Нещо като кюрдите в Турция.

fallback