Снимка: Про филмс

Напоследък  скандинавските детективски истории преживяват невероятен успех. Достатъчно е да си припомним "Момичето с татуирания дракон", който в САЩ бе екранизиран и  като "Мъжете, които мразеха жените". 

"Специален отряд Q" е мрачна история - екранизация по романа на датския писател Юси Адлер-Улсен "Жена в капан".

Сюжетът ни среща с детективи, които се занимават с т.нар. "студени досиета". Главен детектив Карл Морк ( Николай Ли Кас) и помощникът му от арабски произход Асад ( Фарес Фарес) тръгват по следите на изчезнала преди години жена Мерете Линдгард.

Двамата персонажи виждат несъответствия в някогашното разследване, а случаят може да ги отведе отвъд първоначалните им представи. Заподозрените стават много, а разкритията на героите показват какво зло се крие зад привидното спокойствие на Скандинавия.

И понеже това е само първата част от серия епизоди с двамата герои, серията е длъжна да привлече вниманието на зрителите със сложно заплетени казуси и небанални случаи, давайки заявка за продълженията.

Режисьорът  Микаел Норгард успява да ни въвлече в мрачен и мистериозен престъпен свят.  Главните персонажи, макар и да изглеждат като добре познатия клиширан тандем в криминалетата, успяват да се измъкнат от него и да държат в напрежение и любопитство през целия филмов разказ.

Гледайте „Специален отряд Q” на 5 юни от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase