Снимка: IMDB

 Вдъхновен от идеята на румънския антрополог – мистик Мирча Елиаде, Франсис Форд Копола екранизира неговият роман „Младост без младост” през 2007 г. И това прави след като почти десетина години не е сядал на режисьорския стол.

Историята ни връща в 1938 г., когато възрастният професор Доминик Матеи (Тим Рот) има „късмета” да бъде ударен от гръм. Вследствие на това, той обаче не умира, а дори напротив, започва светкавично да се възстановява и подмладява.
 
Това негово чудо става, докато нацистите експериментират с електричество нова теория как да се появи свръх човека. И докато се опитва да се измъкне от тях, Матеи среща още едно предизвикателство в лицето на красивата Лаура (Александра Мария Лара).
 
Копола ни поднася една фантастична история, в която румънски няма да чуем, но затова пък персонажите говорят на санскрит и древноегипетски. Еклектичен жанрово „Младост без младост” преоткрива човешките възможности чрез образа на Тим Рот, който често говори сам със себе си, за да разкрие способностите си, които наистина могат да стигнат далеч.
 
Гледайте „Младост без младост” на 29 май от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase