Снимка: БТА
fallback
Общ преглед

На фестивал като Кан, където блясъкът и красотата се толерират, Иги Поп отново внесе смут с появата си. Рок музикантът, който участва във филм на Джим Джармуш, се разходи по червения килим без да изневери на пънкарскатат си същност и остана гол до кръста. Все пак за да не остане по-назад от колегите си звезди, Иги Поп си сложи и сако.
 
Двамата представиха документалния филм "Gimme Danger" - нещо като "любовно писмо" между американския режисьор и легендата на пънка, предаде Франс прес.
 
Филмът разказва с любов за бандата на Иги Поп "Студжис" и за идването на пънка в края на 70-те. Лентата на Джармуш не изненадва като творческо решение - интервюта с Игуаната и неговите близки се редуват с архивни кадри, някои от които се показват за пръв път. Те проследяват живота на Джеймс Остърбърг от детството му до световната слава.
 
"За мен става дума за най-великата рок група в историята, заяви Джармуш на пресконференция. Филмът е колаж, който се опитва да се доближи най-плътно до музиката на "Студжис".
 
По време на пресконференцията Иги Поп помоли да му повторят по няколко пъти въпросите, защото бил почти глух, пише БТА. В наши дни той предпочитал чаша вино с храненето пред наркотиците. "Когато не работя, лягам си много рано", увери рок легендата. Но след това бързо се поправи - "Това, разбира се, не е вярно!"
 
"Gimme Danger", носеща заглавието на хит на "Студжис" е с времетраене 1:48 часа и е представена извън конкурсната програма. Джармуш обаче се състезава с друг филм за "Златната палма" - "Патерсън" - поетично есе за всекидневието на шофьор на автобус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Иги Поп

преди 7 години

My man!

fallback