Снимка: Александра филмс
Направеният по комиксите на "Марвъл" екшън "Дедпул" продължава да е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Историята за Уейд Уилсън - бивш агент на специалните служби, който след като придобива свръхестествени сили започва да търси човека, разрушил живота му - е гледана от общо 92 527 зрители и има общо 773 367 лева приходи от тях за изминалите десет дни.
 
На втора позиция е комедията "Ох, на дядо!", която стигна до това място, след като миналата седмица беше на последната позиция. Засиленият зрителски интерес към тандема Робърт Де Ниро и Зак Ефрон е донесъл общо 65 722 зрители и 450 652 лева приходи от тях, пише БТА.
 
Трето място сред най-гледаните филми е за "11 А". Българският филм, който показва взаимоотношенията в съвременното училище и проблемите в едно семейство, е вече месец на екраните у нас и за това време е гледан от 72 364 зрители и има 534 080 лева приходи от билетите им.
 
На четвърто място е анимацията "Робинзон Крузо" по едноименната книга на Даниел Дефо. Триизмерната европейска история, която включва по-голям животински свят от описания в книгата, е вече 17 дни на екраните у нас и има 26 529 зрители и 231 210 лева от билетите им.
 
Пето място е за комедията на братята Коен "Аве, Цезаре!". Забавната история е за шеф на филмово студио, който трябва да премисля предложение за нова работа докато е отвлечен най-касовият му актьор. С голямо "намигване" към времето на маккартизма в американската история, във филма играят Питър Джейсън, Джош Бролин, Джордж Клуни, Рейф Файнс, Тилда Суинтън, Чанинг Тейтъм, Скарлет Йохансон, Джона Хил, Долф Лундгрен, Дейвид Кръмхолц, Франсис Макдорманд, Кристоф Ламбер. Филмът е гледан от 5 115 зрители и има 47 568 лева от билетите им за първите три дни на екраните у нас.
 
На шесто място в топ 10 е "Барби: Специален отряд". Анимацията, която е втората поред за познатата кукла и нейните приятелки, е гледана от 6 011 зрители и има 44 350 лева от билетите им за първите три дни на екраните у нас.
 
Седмо място е за друга анимация - "Сава: Сърцето на война". Руската история за момчето Сава, което трябва да спаси жителите на селото си от чудовищата, които са го нападнали, е гледана от 4 168 зрители и има 38 122 лева от билетите им за първите три дни на екраните у нас
 
На осма позиция е комедията "Наръчник за необвързани". Създадената по книгата на Лиз Тучило история за Алис, Робин, Луси, Мег, Том и Дейвид, чиито съдби се пресичат във филма, е гледана от 15 291 зрители и има 122 758 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.
 
Девета позиция сред най-гледаните филми е за триизмерната екшън-драма "Часът на героите". Историята, пресъздадена от книгите на Кейси Шърман и Майкъл Тоугиас за спасяването на моряците от разцепен танкер, е вече 17 дни на екраните у нас и има 15 402 зрители и 164 297 лева приходи.
 
На десето място е "Спотлайт". Премиерата от миналия уикенд, която е с шест номинации за "Оскар" и която разказва за позабравената история на журналисти, които разкриват истината за педофилията сред католически свещеници в САЩ, е гледана от 1 845 зрители и има 17 080 лева приходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase