Снимка: Александра филмс
Филмът "Дедпул" по комиксите на "Марвел", проследяващ историята за произхода на бивш агент на Специалните части, превърнал се в наемен убиец, за втори пореден уикенд доминира в бокс-офис класацията на Северна Америка, предадоха световните информационни агенции.
 
През втория си уикенд на екран "Дедпул" събра 55 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада - сума, която е по-голяма от общите приходи от останалите филми в челната петица.
 
Наблюдателите прогнозираха приходи от този порядък през дебютния уикенд на екран на "Дедпул". Тогава обаче филмът, заснет с бюджет от 58 милиона долара, събра внушителните 152,2 милиона долара. След две седмици на екран, "Дедпул" утвърди статута на канадския актьор Райън Рейнолдс като водеща холивудска звезда и вероятно ще даде началото на успешна поредица.
 
Благодарение на солидните приходи в домашния и международния бокс-офис, филмът е на път да се превърне в една от най-касовите продукции с ограничен достъп за лица под 17 години без придружител.
 
През четвъртата си седмица на екран анимацията "Кунг-фу панда 3" реализира приходи от 12,5 милиона долара, които й отреждат втората позиция в класацията. На трето място изненадващо за наблюдателите се позиционира библейският трилър "Възкресение" с 11,8 милиона долара, пише БТА.
 
Четвърто и пето място в бокс-офиса на Северна Америка заемат хорърът "Вещицата" и романтичната комедия "Наръчник за необвързани". Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 8,7 милиона долара и 8,2 милиона долара

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase