Снимка: архив, Reuters
fallback
Американският режисьор Спайк Лий заяви на Берлинале, че филмовите компании и телевизионните канали трябва да осигурят по-голямо разнообразие дори само заради финансовия си интерес, тъй като сред публиката има все по-малко бели зрители, предаде Франс прес.
 
Известният режисьор наскоро обяви, че ще бойкотира церемонията по връчването на наградите "Оскар", защото нито един чернокож актьор не е номиниран за отличията.
 
"Проблемът не е свързан с Американската академия за кинематографично изкуство и наука, а с охранителите на киноиндустрията, т.е. с хората на ръководни постове във филмовите студиа и телевизията", каза на пресконференция Спайк Лий. Той отговори на въпроси, свързани с решението му да не присъства на церемонията за "Оскар"-ите, пише БТА.
Oще по темата
 
"Всяко тримесечие ръководители се събират около маса и решават какво трябва или не трябва да се направи - поясни 58-годишният режисьор. - Повечето от тях са бели. Щом като няма разнообразие сред тях, това намира отражение във филмите, които се снимат, в лентите, които се избират за награди "Оскар". Това не е хубаво и от финансова гледна точка.
 
Не аз, а Бюрото за преброяване на населението на САЩ неотдавна оповести, че белите американци ще са малцинство в страната през 2046 г. Следователно дори да не вярвате в разнообразието, знам, че вярвате във всемогъщия долар. Ако не вземе това под внимание, киноиндустрията ще остане извън надпреварата, а става въпрос за голям пазар".
 
Лий припомни, че филмът "Бандата от Комптън", в който се говори за изпълнители на гангста рап, постигна успех в бокс-офиса. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 8 години

Петя,къде видя банди тук..Straight Outta Compton....Директно от Комптън е филмът.Издържах с големи усилия 15-20мин и се отказах.Уникална боза.

3

Анонимен

преди 8 години

Айде бе, писнахте ни!

2

Анонимен

преди 8 години

ЗЛАТНА МАЛИНКА ЗА НАЙ БЕЗДАРНИЯ ЦВЕТНОКОЖ ИМ ОРГАНИЗИРАЙТЕ ДА КРОТНАТ.

fallback