Снимка: Александра филмс
Драмата "Завръщането" на режисьора Алехандро Гонсалес Иняриту с Леонардо ди Каприо в главната роля излезе начело в бокс-офис класацията на Северна Америка през третата седмица след излизането си на екран, предадоха световните информационни агенции.
 
Филмът, проследяващ борбата за оцеляване в изключително сурови условия на трапер, смятан за мъртъв след нападение на мечка и изоставен от спътниците, оглави бокс-офиса през уикенд, в който бурята Джонас нанесе сериозни поражения на Източното крайбрежие на САЩ, пише БТА.
 
Заради обилните снеговалежи много киносалони останаха затворени. "Завръщането" си осигури първенството в бокс-офиса със скромната сума от 16 милиона долара от продажбата на билети.
 
Второ място с 14,3 милиона долара заема "Междузвездни войни: Силата се пробужда". Първенецът от миналата седмица, комедията "Ченге за един ден 2", е на трета позиция с 13 милиона долара.
 
Четвърто и пето място в бокс-офис класацията на Северна Америка заемат комедията "Ох, на дядо" със Зак Ефрон и Робърт де Ниро и хорърът "Момчето". Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 11,5 милиона долара и 11,3 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase