Снимка: архив, Reuters
Животът на турския президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде претворен в игрален филм, който след два месеца излиза на екран, предаде Анадолската агенция.
 
Филмът, озаглавен "Водач", ще обхваща периода до 1999 г., когато Ердоган става кмет на Истанбул, и няма да включва политическия му живот в по-ново време.
 
"Нашият филм е озаглавен "Водач". Защото виждаме едни никога несъществували, недействителни герои като Спайдърмен и Супермен, които са се настанили в световното кино и които понякога са на тениските на децата ни, понякога на книгите им. Ние обаче имаме живи герои", каза Али Авджъ, директор на продуцентска къща Евренсел медия.
 
По думите на Авджъ във филма Ердоган ще бъде представен от човешката му страна. Президентът е бил запознат със сценария, а екипът се е консултирал с неговото семейство и приятели.
 
Образът на Ердоган ще бъде съживен на екран от актьора Реха Бейоглу. Пред агенцията той посочи, че изпитва едновременно чест и отговорност от възложената му роля. Филмът ще има отворен край, тъй като се предвижда продължение, разкри още Бейоглу.
 
Сценарист на филма, който излиза на екран на 25 март, е Хюдаверди Явуз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase