Снимка: IMDB

Колко трябва да е непоносим един живот, за да си позволи собственикът му да го напусне, да изтрие миналото, спомените, да заличи близките си и да започне всичко отначало. Това ще се опита да проследи Данте Ариола във филма "Артър Нюман".

Сюжетът ни среща с Уолъс Ейвъри (Колин Фърт), който съвсем набързо зарязва съпругата си (Ан Хечи) и сина си и без да мисли за техните емоции, взимайки самоличността на Артър Нюман, запрашва по американските магистрали, за да дири нов живот.

Намира го в лицето на наперената, но лабилна Майки (Емили Блънт), която често има среща с полицията. Оказва се, че и тя предпочита да не произнася истинското си име, както и да не говори много за живота си. Постепенно двамата бягащи персонажи намират път един към друг.

Ариола се вглежда в лицата им, в ръцете, в пътя, по който вървят, в мълчанието им. Личности, живеещи друг живот, влизащи в празните домове на влюбени, които срещат по пътя и взимащи за една нощ тяхната самоличност.

Но до кога може да си живее чужд живот и способен ли е човек да се скрие от онова, което е минало през него... Гледайте "Артър Нюман" на 29 декември от 20.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase