Снимка: IMDB

Не е добре да подминаваме с лека ръка срещата със "Странният Томас". Макар и филмът да не притежава стремглав визуален размах, не е за подценяване сюжет по мотиви на майстора на хоръра Дийн Кунц, както и добрата актьорска игра.

Историята ни среща с Томас (Антон Йелчин), който притежава паранормални способности – не само да говори с мъртъвците, но и да вижда убийците им. Към странността му се прибавя и фактът, че чичовците му били българи. 

С подобни възможности животът му не изглежда особено розов. Все пак престъпленията не са никак малко, но героят разчита на човека до себе си – приятелката му Сторми, която безрезервно му вярва. Двамата са заедно още от детинство и са получили предсказание, че много ще се обичат.

Режисьорът Стивън Сомърс ни вмъква в подтиснато всекидневие, където сред хората се движат странни чудовища, хранещи се с мъртъвци. Никой не ги вижда, освен Томас, но за него те се оказват не толкова страшни, колкото му подсказват кога и къде ще се случи следващото престъпление. 

Сомърс се оказва доста добър в умението да поддържа силно напрежение, чието темпо не спада до финала, превръщайки историята в мистерия, с елементи на романтична трагикодемия. Да не забравим, че в ролята на полицейски началник в малкото американско градче влиза Уилям Дефо.

Гледайте "Странният Томас" на 28 декември от 20.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase