Снимка: Форум Филм
Най-очакваната кинопремиера за последното десетилетие - "Междузвездни войни: Силата се пробужда", разби всички рекорди с премиерния си уикенд не само в света, но и в България.
 
Продължението на може би най-популярната филмова поредица за всички времена достигна приходи от над 1 млн. лв. с повече от 100 000 продадени билета, съобщават разпространителите.
Още по темата
 
Филмът е на рекордните 90 екрана в цялата страна. Само първите прожекции в нощта на 17 срещу 18 декември събраха бокс офис от 100 000 лева с близо 7000 от най-ревностните почитатели на сагата. Резултатите на филма в България го превръщат в най-гледаната премиера за всички времена, както и филма с най-много приходи в премиерния уикенд, включително сред всички филми на "Дисни".
 
"Междузвездни войни: Силата се пробужда" е в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX, като филмът се разпространява не само в субтитрирана версия, но и в дублирана - за най-малките почитатели на киносагата.
 
Lucasfilm и режисьорът визионер Джей Джей Ейбрамс обединяват силите си, за да изпратят зрителите в далечна галактика. Сред актьорите са Харисън Форд, Марк Хамил, Кари Фишър, Адам Драйвър, Дейзи Ридли, Джон Бойега, Оскар Айзък, Лупита Нионго, Анди Съркис, Донал Глийсън, Антъни Даниелс, Питър Мейхю, Макс фон Сюдов. Катлийн Кенеди, Джей Джей Ейбрамс и Брайън Бърк са изпълнителни продуценти. Сценарият е на Джей Джей Ейбрамс, Лорънс Каздан и Майкъл Арнд.
 
През 2016 г. предстои премиерата на антологичния филм Rogue One: A Star Wars Story, световната премиера на Епизод VIII е планирана за 26 май 2017 г., антологията за Хан Соло ще е в кината на 25 май 2018 г., Епизод IX е предвиден за 2019 г., а третият филм от антологията за "Междузвездни войни" предстои през 2020-а. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase