Снимка: Форум Филм

В 16 страни по света от днес започва разпространението на филма "Междузвездни войни: Силата се пробужда", чиято премиера се състоя вчера, на 15 декември, в САЩ, Великобритания и Италия. Лентата ще се завърти например по кината в Белгия, Норвегия, Турция, Филипините, Франция, РЮА, предаде ТАСС.

На следващия ден, на 17 декември, новата версия на космическата сага ще имат възможност да гледат зрителите в около 40 държави, сред които Великобритания, Русия, Бразилия, ОАЕ, Чили, Южна Корея. На 18 декември лентата ще може да се види по кината в САЩ, Канада, Япония и в други държави, а на 9 януари 2016 г. ще я гледат вече и в Китай.

Новият епизод на космическата сага предизвика небивал интерес сред феновете на поредицата, още преди да се е появил на екран. В САЩ предварителните продажби на билети за "Междузвездни войни: Силата се пробужда" вече възлизат на рекордните 100 милиона долара. Франция също е обхваната от киноистерия.

В страната досега са продадени повече от 300 000 билета. С това е подобрен досегашният рекорд, който се държеше от "50 нюанса сиво" с продадени 250 000 билета. Някои фенове нощуват в спални чували пред кината с надеждата първи да заемат най-добрите места.

Въпреки че вече хиляди щастливци, включително журналисти и кинокритици, са гледали "Междузвездни войни: Силата се пробужда", съдържанието на новия епизод и впечатленията от него засега се пазят в тайна. Създателите на филма помолиха всички, които са били на премиерите, да се въздържат от коментар до масовото му разпространение, за да се запази интригата.

Първият филм от киноепопеята излиза през март 1977 г. и има феноменален касов успех. "Междузвездни войни: Епизод VI: Завръщането на джедаите" излиза на екран през 1983 година. В "Силата се пробужда" сега се разказват събития, които са се случили 30 години след тези в шестия епизод. Режисьор е Джей Джей Ейбрамс. В нея играят звездите Харисън Форд, Марк Хамил и Кари Фишър.

Премиерата на осмия епизод на "Междузвездни войни", чиито снимки започнаха през септември тази година, ще се състои на 26 май 2017 г. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase