Снимка: НДК

Втората вечер от поредицата „Късо кино в ДНК” ще представи панорама  от късометражни филми на магистри от майсторския клас на Георги Дюлгеров 2015 от НБУ. 

Може да ги видим на 15 декември от 19.30 часа. Селектирани са 10 игрални проекта в новооткрито място за алтернативни форми на изкуство в НДК.

Зрителите могат да се срещнат със създателите на филмите и да им споделят своите коментари, въпроси и препоръки. Късометражното кино има потенциал за най-бързо разпространение,влияние и интерес сред публиката заради възможността актуални теми да бъдат представяни в синхрон с темите на деня.  

Сред заглавията са "Вечеря в кутия" на Невяна Попова, "Баба и Дядо", "Пиколо". "Надежда" пък е по разказа на Чехов "Шега" -  за страха да признаем любовта си с препратка към съвременния живот, когато толкова често се разминаваме с другия, защото не смеем да обичаме.

Ще може да видим и "Синор" на Пламен Георгиев. Млад мъж, в разцвета на силите си, попада в забравено и от бога планинско село. Посрещнат е гостоприемно от четирима местни, погълнати в играта си на карти. Подслонен и нагостен, по всичко изглежда, че на следващата сутрин ще напусне това място и ще продължи по пътя си, но любезните му домакини... имат други планове...

Ще видим още "Коледен триптих" и "Делюзия".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase