Снимка: Дом на киното

Поредната среща от Дискусионен клуб на българското кино е с актьорите Силвия Петкова, Мариан Вълев и Стефан Мавродиев. Те ще са в компанията на режисьора и продуцент Цветодар Марков, сценариста Христиан Ночев и заедно ще представят "Лов на дребни хищници" в Дом на киното". Киновед на прожекцията ще бъде проф. Ингеборг Братоева.

"HDSP: Лов на дребни хищници" разказва за Михаил с прякор Лимката, който е влюбен безнадеждно, но има проблем с комуникацията с връстниците си. Той се запознава с група тийнейджъри и четиримата наивно решават да изкарат лесни пари. Младежите не подозират, че един непознат с тъмно минало и проблемно настояще ще преобърне живота им.

Филмът е заснет с дигитална кинокамера Silicon Imaging – същата, с която е сниман „Беднякът-милионер” на Дани Бойл, получил 8 награди „Оскар” през 2009 г. С него за първи път в българското кино се въвеждат такива технически иновации. Част от постпродукцията е извършена в най-престижните европейски студиа Technicolor и Nordisk Film, а мастерирането на цифровия носител за кината – изцяло в България. 

Неслучайна песен "These boots are made for walking" звучи в началото на филма. Нанси Синатра поискала от режисьора Цветодар Марков откъс от филма, където звучи нейният хит и след като го гледала, веднага се съгласила песента й да стане част от българския романтичен трилър. Звездата поискала и DVD на филма, което да добави към личната си колекция.

Прожекцията е с вход свободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase