Снимка: архив, Reuters
fallback

Няколко дни преди по кината да излезе новият филм на култовия режисьор Куентин Тарантино "Омразната осморка", той сподели какви са плановете му за бъдещето. Режисьорът иска да пробва силите си в нов за него телевизионен жанр, съобщи френското издание Premiere, цитирано от БТА.

"Винаги ми е необходимо време след като завърша дадена работа, за да започна да мисля за нещо ново. Този път обаче притежавам правата върху книга, която искам да екранизирам, но досега така и не се е стигнало до това. Ако се заема с този проект, това ще е третият ми уестърн. Мисля да заснема мини сериал, който ще продължи 4-6 часа" - разказва Тарантино в интервю за Premiere.

Става дума за романа на Елмор Ленард "39 удара с камшик". Действието се развива през 1972 г. в затвора на гр. Юма. Двамата главни герои са осъденият на доживотен затвор чернокож Харолд Джексън и Реймънд Сан Карлос, който е наполовина апах. Те не са приятели, но обединяват усилията си, когато им предлагат да бъдат помилвани, ако заловят петимата най-опасни престъпници в Аризона.

Тарантино вече е снимал филм по книга на Ленард. През 1997 г. излиза продукцията му "Джеки Браун" по романа "Ръм пънч".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback