Снимка: архив, Reuters

Жените на Уолстрийт, стрелбата в училище в Кънектикът през 2012 г., правото на аборт и измислен разказ за първата среща на Барак Обама и бъдещата му съпруга Мишел са сред темите на над 120-те игрални и документални филма, които ще бъдат представени на кинофестивала Сънданс".

В селекцията на фестивала, основан от Робърт Редфорд в подкрепа на независимото кино, са филми с Даниъл Радклиф, Елън Пейдж, Елизабет Мос, Ник Джонас.

Филмът за Обама е "В Саутсайд с теб" ("Southside with You"). Ролята на бъдещия политик се изпълнява от британския актьор Паркър Сойърс. В "Ценни книжа" ("Equity") Ана Гън се бори за повишение на Уолстрийт. "Нютаун" е документален филм за стрелбата в началното училище в този град през 2012 г.

Певецът Ник Джонас играе главната роля в колежанския филм "Goat", а Даниъл Радклиф - във "Войник от швейцарската армия" с Пол Дейно. Елън Пейдж и Алисън Джани са звездите във филма "Талула" за млада жена, която открадва бебе от богато семейство.

Селекцията на кинофестивала "Сънданс" е направена от 12 700 кандидатури, пише БТА. Кинофестивалът "Сънданс" ще започне на 21 януари и ще продължи до 31 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase