Снимка: архив Reuters
fallback

Полицейски драми не само у нас. На Запад обаче имат различни проблеми, като например филм на Куентин Тарантино.

След като цяла седмица полицейски синдикати призовават да бъде бойкотиран новият филм на Куентин Тарантино, режисьорът каза, че не се отказва от коментара си за полицейската бруталност и че нищо не може да му попречи да огласява мнението си, съобщи Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Тарантино каза пред "Лос Анджелис таймс", че полицейски организации се опитват да го сплашат. "Вместо да се занимаят с проблема за полицейското насилие в страната, те предпочитат да ме нарочат", казва режисьорът.

"Посланието им е много ясно - те искат да ме накарат да мълча. Искат да ме дискредитират. Искат да ме смутят. Искат да ми затворят устата и което е по-важно - да изпратят послание до всички известни хора, които биха поискали да застанат на моя страна".

Енергичният отговор на Куентин Тарантино показа, че той не се отказва от думите си, казани на митинг в Бруклин, когато обяви, че е "на страната на убитите".

Заради тях няколко полицейски организации призоваха да бъде бойкотиран филмът му "Омразната осморка", който ще бъде пуснат в киносалоните на 25 декември и се очаква да е претендент за наградите "Оскар".

Вчера компанията "Уайнстийн", която е дистрибутор на филмите на Тарантино, каза, че подкрепя правото му да говори каквото иска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Джош

преди 8 години

Положението в щатите с полицейската бруталност е много сериозно, там гражданинът е по-вероятно да бъде убит от полицай заради някакво незначително нарушение отколкото да бъде убит от гангстер. В сащ е най-лошия модел на полиция в света. Положението е толкова лошо че граждани екзекутират полицаи заради полицейска бруталност въпреки че знаят че няма да доживият до съда а ще бъдат убити защото американксите полицаи не прилагат правораздавателната система ако са замесени други полицаи.

2

Пъмпкин

преди 8 години

Браво на Куентин! Иска се същинска смелост да се изправиш и да кажеш истината за положението в Щатите, срещу "гражданоубийците", както там ги наричат драгите господа полицаи.

1

Анонимен

преди 8 години

Тарантинката да не вземат да го бойкотират и психиатрите, че тогава вече става сериозно.

fallback