Марсианецът. Снимка: Александра филмс

Касовият провал на няколко продукции при дебюта им на екран, сред които шестият филм от поредицата "Паранормална активност" и фентъзи екшънът "Последният ловец на вещици" с Вин Дизел, даде възможност на космическата драма "Марсианецът" да се завърне на челната позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, предадоха световните информационни агенции.

Продукцията на Ридли Скот с Мат Деймън в главната роля си осигури първенството с продадени през уикенда билети на стойност 15,9 милиона долара. Второ място в бокс-офиса зае първенецът от миналата седмица, лентата "Goosebumps: Страховити истории", с 15,5 милиона долара. На трета позиция е трилърът "Мостът на шпионите" на Стивън Спилбърг с Том Ханкс в главната роля с 11,4 милиона долара.

Първо място сред касови провали в бокс-офиса заема фентъзи екшънът "Последният ловец на вещици" с Вин Дизел. Филмът, заснет с бюджет от 70 милиона долара, спечели едва 10,8 милиона долара през дебютния си уикенд на екран, попарвайки надеждата за нова поредица, пише БТА.

Сумата отрежда на продукцията четвъртата позиция в класацията. Филмът отбелязва и пореден неуспех за Дизел извън хитовата поредица "Бързи и яростни".

На пето място в бокс-офиса е анимацията "Хотел Трансилвания 2" с 9 милиона долара от продажбата на билети през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада.

Седма позиция в класацията заема шестият филм от поредицата "Паранормална активност". С печалба от едва 8,2 милиона долара "Паранормална активност: Призрачното измерение" е с най-ниски дебютни приходи в историята на поредицата.

"Стив Джобс" на режисьора Дани Бойл преди две седмици отбеляза солидни постъпления и даде заявка за касов успех, въпреки ограниченото си разпространение в едва четири киносалона. През дебютния уикенд за филма бяха продадени билети на стойност 521 000 долара.

Очакванията обаче не се оправдаха и през първия уикенд от повсеместното й излъчване по кината лентата "Стив Джобс" реализира едва 7,3 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase