Снимка: IMDB
fallback

Има нещо по-желано и скъпо от парите – компроматите. Това ще разберем от „Банковият обир“ на Роджър Доналдсън. Историята ни връща към 1971 г, когато крадци наемат магазин в близост до банка и прокопават тунел до нея, ограбвайки я.

Всъщност обирджиите са аматьори, но също така и им липсва късмет, тъй като се оказва, че те са изиграните в план на тайни агенти от правителството, които искат информация, намираща се точно в тази банка.

Главната роля е поверена на Джейсън Стейтъм, който е инициатор на обира, без да осъзнава (поне в началото), че е жертва в цялата ситуация. Героят му се лута между ревнива съпруга с две деца и бивша приятелка, а също си има проблеми с местни изнудвачи.

Филмът проследява смутните времена, в които политиката зависи от полицейска корупция, властимащи перверзници, компрометиращи фотоси на кралски особи. Има любовен триъгълник, напрежение. Стейтъм размахва юмруци в ръкопашен бой, а мръсните пари се оказват най-невинното, което човек пази в банков сейф.

Доналдсън уверява, че историята е по истински случай, но това едва ли може да се случи вече. Че кой се доверява на банките в днешно време.

Гледайте филма на 24 октомври от 20.30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 8 години

Има по-скъпи неща от парите - но те струват много пари.

fallback