Снимка: IMDB
fallback

За наркоман-ветеран, какъвто е героят на Пол Уокър не звучи невероятно да види голи жени зомбита или Краля на рока Елвис Пресли, яхнал миризлив пикап. А всъщност животът в затънтено американско градче може да ни отведе още по-далеч в "Хрониката на една заложна къща".

Филмът на Уейн Креймър включва три различни истории, свързани помежду си чрез предмети, чиито собственици са изоставили в намираща се наблизо заложна къща, управлявана от героя на Винсънт Д'Онофрио. Историите, описани в началото като комикс, събират случващото се само за ден в заложната къща, където хора залагат последното, което имат или откриват най-ценното, което са мислили за отдавна изгубено.

Персонажите, които виреят из запустелите райони на Америка са на прицел на режисьора, който не щади животите им. Първата история е за трима напушени младежи, решили да оберат пласьора си. Втората за мъж (Мат Деймън), намерил пръстена на изчезналата му съпруга, а третата е за двойник на Краля на рока (Брандън Фрейзър), който води твърде окаян живот като за крал, но това не му пречи да благославя Америка и да търси признанието до край. В актьорския състав са още Ашли Симпсън и Илайджа Ууд с доста любопитни превъплъщения.

В периферията на основната сюжетна линия ще видим хора, преобърнали ценностната си система. Съседи, изправили се един срещу друг в името на двамата бръснари в градчето, издигнати в култ, подобно на кандидат-президенти.

Креймър изучава колко човек е готов да понесе в името на това, което си е наумил. Героите му са по-зависими към вещите си, отколкото наркомани към наркотиците. Режисьорът, познат с филми като "Бягащ до смърт" и "Имигранти" пробва да разкаже сюжета, подобно на ветерани като Куентин Тарантино и Братя Коен, като преекспонира душевните сътресения на американското общество.

Е, не достига чак техните висоти, но все пак не може да му се отрече, че персонажите му са колоритни. Без свян, гневни, провокативни, готови да се продадат буквално на дявола в името да достигнат американската мечта – толкова привлекателна и същевременно толкова измамна.  Гледайте "Хроника на една заложна къща" на 21 октомври от 20.30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Невен

преди 8 години

Абе щом има голи жени не е губене на време ;).

1

men

преди 8 години

Филмът е забавен. Става за губене на време.

fallback