Снимка: Александра филмс

Космическата 3D драма "Марсианецът" на режисьора Ридли Скот запази челната си позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, предадоха световните информационни агенции.

През уикенда в киносалоните на САЩ и Канада за лентата с Мат Деймън в главната роля са продадени билети на стойност 37 милиона долара, пише БТА.

Второ място в класацията заема анимацията "Хотел Трансилвания 2" с 20,3 милиона долара.
На третата позиция е фентъзи филмът "Пан" - нова екранизация на приключенията на Питър Пан. Анализаторите нареждат лентата на режисьора Джо Райт сред най-големите провали на годината заедно с "Фантастичната четворка" и "Утреландия", след като филмът, заснет с бюджет от 150 милиона долара, не получи добри отзиви от критиката и реализира едва 15,5 милиона долара през дебютния си уикенд на екран.

Четвърто и пето място в бокс-офиса на Северна Америка заемат филмите "Обратно в играта" и "Сикарио". Приходите от продажбата на билети за двете продукции през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 8,7 милиона долара и 7,4 милиона долара.

Новата биографична продукция "Стив Джобс" на режисьора Дани Бойл отбеляза солидни постъпления, въпреки ограниченото си разпространение в едва четири киносалона. През уикенда за филма са продадени билети на стойност 521 000 долара. Само три други продукции са реализирали по-големи приходи от ограничено разпространение в четири киносалона - "Гранд хотел Будапеща", "Американски снайперист" и "В царството на пълнолунието".

Филмът "Стив Джобс" ще тръгне повсеместно по кината в САЩ на 23 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase