Снимка: IMDB
fallback

Оргазмът на жените е пълна мистерия в романтичната комедия "Истерия". Режисьорката Таня Векслер разказва любопитната история как именно е създаден женският вибратор, като ни връща във викторианска Англия.

Годината е 1880, а главният герой е млад доктор (Хю Данси), който среща често проблемите на жените, до този момент обобщени под общ симптом "истерия". Всъщност тревогите на нежния пол са далеч по-сериозни, а могат да се лекуват съвсем лесно. Героят му доктор Мортимър започва работа при по-възрастния си колега д-р Делримпъл, известен в Лондон, че може да лекува женската "истерия" с интимен масаж.

Така докторите се оказват особено търсени. И понеже притежават само по две ръце, а потокът от пациентки става все по-сериозен, двамата излизат от ситуация, като измислят елегантен начин да потушат проблема: на бял свят се появява добре познатия в днешно време електрически уред.

Началните надписи ни обясняват, че филмът е по действителен случай. „Наистина!“, с което Векслер намигва на всички, че това, което ще гледат, е весела история, имаща намерение да разсмее и двата пола, като в същото време изпрати пуританите да си лягат.

И понеже сюжетът е достатъчно цветен, може да кажем, че и другото важно условие в този филм е изпълнено, а именно добрата актьорска игра на главните персонажи - докторите, които успяват да се държат на положение, като показват оскъдни реакции, въпреки неловките ситуации, в които попадат.

Останалите роли са поверени на Маги Джиленхал, Джонатан Прайс, Рупърт Еверет и Джема Джоунс. Гледайте на 11 октомври от 20.30 часа само по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 8 години

кой казва коя телевизия се гледа и коя не, ти като не гледаш, аз може пък да гледам, има влак за всеки пътник, място няма само за влака на злобарите, че са най-много май...

7

Анонимен

преди 8 години

а всъщност филмът е много готин и смешен

6

преди филма

преди 8 години

Преди да гледате филма, вземете си хапче против заспиване!

fallback