Кадър от "Жажда". Снимка: zlatnaroza.bg
fallback

Светла Цоцоркова, ученичка на Георги Дюлгеров и Светослав Овчаров, снима в дебютния си пълнометражен игрален филм "Жажда" едни от най-именитите ни артисти от различни поколения - Светлана Янчева, Ивайло Христов, Васил Михайлов, Стефан Мавродиев и Иван Бърнев.

"Нямаха респект към мен, но се държаха прилично", сподели пред БТА младата режисьорка. По думите й да се работи с професионалисти, които са умни, чувствителни и с чувство за хумор, е прекрасно. Тя определя филма като драматичен, но смешен - какъвто е и животът ни.

В "Жажда", който е в конкурса на фестивала "Златна роза", майката, бащата и 16-годишният им син живеят на хълм на края селото. Перат чаршафи от хотелите. Водата спира непрекъснато. Пристигат двама сондьори - баща и дъщеря, които трябва да разрешат проблема. Хармоничният свят на семейството се разбива. Всеки обича и ненавижда всеки. Жаждата за любов е толкова голяма, че само смъртта може да я утоли.

Съвсем младите участници в "Жажда" - Александър Бенев и Моника Найденова, са открити след почти две години търсене и проби на повече от 3000 деца от цяла България.

Световната премиера на филма беше на фестивала в Сан Себастиан, българската е на "София филм фест" през март идната година. "Жажда" има покани за фестивали в Цюрих, Хамбург, Варшава, Лондон, Хайфа, Сао Паоло, Минск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback