Снимка: Waterfront Film

Познаваме Камен Калев като режисьор на "Източни пиеси" и "Островът" с участието на Летисия Каста. Третият му пълнометражен филм вече е готов и ще може да го видим от 16-ти октомври.

"С лице надолу" ни разкрива мрачния свят, в който живеят онези, станали жертва на трафик на хора. Истински случай е вдъхновил режисьора да започне работа по сценария. За главната мъжка роля е поканен номинираният през 2003 г. за Сезар френски актьор Мелвил Пупо (Melvil Poupaud). Той е известен с участието си във филми на Франсоа Озон (“Swimming Pool”, “Time to leave”), Ксавие Долан („Laurence Anyways”) и Раул Руис.

Мелвил Пупо е един от малкото професионални актьори във филма. Останалите са хора без опит в киното, подбрани след многобройни кастинги по автентични локации, които Калев провежда в периода 2012 – 2014. Именно така той се среща със Сехер Небиева, 16-годишно момиче, която след задълбочени тестове е избрана за главната роля във филма измежду 1200 кандидатки.

"С лице надолу" е трилър-драма, която засяга един наболял за българската действителност проблем – трафика на хора. Филмът насочва вниманието и към други социални проблеми като престъпността, корупцията, бедността, като основни причини България да бъде на едно от първите места в трафика на момичета, проституиращи в Западна Европа.

Мелвил Пупо влиза в ролата на Сами – французин, обвинен в контрабанда на фалшиви пари от България към Франция. За да избегне затвора, той става информатор на френската полиция и се внедрява в български канал за трафик на хора. Постепенно се сближава с Елка, проститутка от ромски произход. Обстоятелствата ги притискат и те са принудени да бягат заедно. Чувствата, които се зараждат между тях, му помагат да се изправи срещу своите демони.

Филмът е копродукция между Франция, Белгия и България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase